A magyarok belakták a belgrádi arénát

A magyarok belakták a belgrádi arénát

A magyar női röplabda-válogatott megtartotta első edzését a belgrádi Stark Arénában, ahol vasárnap a nyolcaddöntőben a világbajnok, Eb-címvédő és társházigazda szerbek ellen lép majd pályára.

A belgrádi létesítmény sok nagy csatának adott már otthont: volt itt férfi röplabdamérkőzés 22 000 ember, vízilabda Eb-döntő 16 ezer szurkoló előtt, de rendeztek itt kosárlabda Eb-finálét, női kézilabda vb-döntőt, illetve többször dőlt el itt a tenisz Davis Kupa sorsa is. A csarnokról sokat mondó adat, hogy 24 300 fős maximális befogadóképességével Európa legnagyobb fedett arénája.

Az épület a koronavírus-világjárvány alatt ideiglenes kórházként szolgálta ki a szerbeket, ennek azonban mostanra már nincs nyoma: a csarnok hetek óta teljes Eb-díszben pompázik, ugyanis az A csoport küzdelmeit itt rendezték.

A mostani kontinenstornán az eddigi legnagyobb nézőszámot a szerb-orosz rangadó hozta (7200 fő), de az európai szövetség honlapjának adatai alapján mérkőzésről mérkőzésre egyre többen látogattak ki a jelenleg mintegy 18 000 ember kiszolgálására alkalmas csarnokba, amelyben a nyolcaddöntőre gyakorlatilag minden jegy elkelt.

“Lenyűgöző érzés már csak edzeni is egy ekkora helyen, ilyen körülmények között, és ha arra gondolok, mi vár ránk vasárnap, szavakba sem tudom önteni, milyen álomszerű az egész”

– fogalmazott a nemzeti csapat szombati, közel kétórás edzése után Török Kata.

A 23 éves ütőjátékos kiemelte, hogy erre az összecsapásra is ugyanúgy készülnek, mint bármelyik másik találkozóra, lesz egy alaptaktikájuk, de szerinte nem ez lesz a legfontosabb.

“A lényeg, hogy úgy lépjünk pályára, tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a mérkőzést élveznünk kell. Tudjuk, kik ellen és hol játszunk majd, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni magunkból”

– árulta el Török.

A csapatkapitánynak, a korábban a Schwerint erősítő Szakmáry Grétának a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában többször is volt már lehetősége nagy közönség előtt játszania.

“Természetesen kérdezték a többiek, szóba került, mire számítsanak, de ezt nem igazán lehet leírni. Azt viszont kijelenthetem, hogy mindenki nagyon izgatott és nagyon várja a nyolcaddöntőt”

– tekintett előre a nyáron Törökországba szerződött ütőjátékos.

A magyarokra a szerbek elleni összecsapásig még egy edzés vár. A vasárnapi mérkőzés 20 órakor kezdődik, az M4 Sport+ élőben közvetít.

Kapcsolódó cikkek