fotó: pixabay.com

Győzelemmel búcsúzna a Városmajortól a TFSE-MTK

Győzelemmel búcsúzna a Városmajortól a TFSE-MTK

Győzelemmel köszönne el négy év után a városmajori csarnoktól Magyar Bianka, a TFSE-MTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, akinek csapata ma este vívja hazai búcsúmérkőzését az NKA Universitas PEAC ellen az NB I ötödik helyéért zajló párharcban.

A budapesti együttes a helyosztó vasárnapi nyitányán 100-52-re kikapott Pécsen, de Magyar Bianka szerint feltett szándékuk kiharcolni a harmadik meccset.

“Nagy utat jártunk be 2019 óta, amikor felkerültünk a másodosztályból, és büszke vagyok arra, hogy jelenleg már a legjobb hatban vagyunk”

– nyilatkozta.

“Természetesen nem akarunk itt megállni, meg fogunk küzdeni az ötödik helyért. Komoly szurkolótáborunk alakult ki az elmúlt években, és ma is várunk mindenkit a kis retró csarnokunkba.”

A fiatal tréner kiemelte, nagyszerű ívet futott be a csapat az irányítása alatt, ráadásul mindezt minimális költségvetésből tette.

“Mi két légióssal jutottunk el idáig a mostani szezonban, és az utóbbi 12 mérkőzésünkből nyolcat megnyertünk. Egyértelműen szintet léptünk, ami remélhetőleg tovább folytatódik majd a nyáron megnyíló Csörsz utcai modern arénában”

– tette hozzá.

Nagy Dóra szakosztály-igazgató kiemelte, hogy csak a felnőtt csapat köszön el a Városmajortól.

“Az MTK utánpótlása itt marad, csak a profik költöznek. Fájó ez a búcsú, hiszen a fiatalok is mindig kijártak a nagyok meccseire, de természetesen a Csörsz utcában is ott lesznek. Kicsit üresebb lesz a csarnok, amelynek megvan a maga egyedi atmoszférája”

– fejtette ki a 145-szörös válogatott center.

A TFSE-MTK – PEAC találkozó 19 órakor kezdődik a Városmajorban.

Kapcsolódó cikkek