Osváth Richárd a kínai Szun Kang asszó közben a tőrözők A kategóriájának döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 28-án, fotó: Szabó Bence/MTI/MPB

Ezüstérem vívásban, bronz és döntőbe jutás asztaliteniszben

Ezüstérem vívásban, bronz és döntőbe jutás asztaliteniszben

Két érmet nyertek a magyarok a tokiói paralimpián szombaton, az ugyancsak biztos dobogós, asztaliteniszező Pálos Péter pedig döntőbe jutott.

Osváth Richárd a tőrözők A kategóriás versenyében második lett úgy, hogy remek vívással, ha kellett küzdve – a negyeddöntőben 4-10-ről fordítva – jutott el a fináléig, ahol a kínai Szun Kangtól 15-7-re kikapott.

A döntőért játszott az asztaliteniszező Szvitacs Alexa, de bár kétszettes előnybe került az ausztrál Lej Li Nával szemben, végül 3-2-re alulmaradt, ezzel harmadikként végzett.

Pálos viszont ugyancsak kiélezett küzdelemben 3-2-re nyert a francia Lucas Créange ellen az S11-es kategória elődöntőjében, így vasárnap az aranyért mérkőzhet meg az ausztrál Samuel Philip von Einemmel. Jutott három negyedik hely is a magyaroknak az eddigi legsűrűbb napon: Pap Bianka (S10) 100 méteres gyorsúszásban, Hajmási Éva (A) tőrvívásban, Ekler Luca (T38) pedig 100 méteres síkfutásban csúszott le kicsivel a dobogóról.

Krajnyák Zsuzsanna (A) az ötödik, Madarászné Mező Boglárka (B) a hetedik helyen végzett tőrben, Száraz Evelin (S6) hatodik, Iván Bence (S6) 13. lett 100 méteres mellúszásban, Ocelka Róbert (B1) pedig kilencedikként zárt szombaton a pályakerékpárosok 1000 méteres időfutamában.

Kapcsolódó cikkek