fotó: pixabay.com

Dubei Debóra: nagy harc lesz a keretbe kerülésért

Dubei Debóra: nagy harc lesz a keretbe kerülésért

A február 8. és 11. között Sopronban sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára készülő magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya szerint nagy harc lesz a játékosok között a keretbe kerülésért, mert az együttes minden tagja ott akar majd lenni a pályán, amikor a párizsi játékokra való kijutásért küzdenek majd.

A SERCO UNI Győr kosárlabdázója az M4 Sportnak pénteken azt mondta, bízik benne, hogy a tornán egy, vagy akár két mérkőzést is meg tudnak nyerni, akkor pedig szerinte biztosan ott lesznek a nyári olimpián.

“Ellenfeleink közül a spanyolokkal már sokszor találkoztunk, benne van a pakliban, hogy őket megverjük, főleg úgy, hogy hazai környezetben játszunk”

– jelentette ki a 26 éves kosaras, aki szerint Kanada nagyon erős kerettel rendelkezik és a legnehezebb rivális lesz.

“A japánok teljesen más kosárlabdát játszanak, érdekes technikával dobnak és nincs magas játékosuk, viszont nagyon gyorsak. Erre nagyon fel kell majd készülünk”

– mondta az ázsiai kontinensről érkező ellenfélről Dubei Debóra, aki reméli, hogy nagyon sok szurkoló lesz majd a lelátón Sopronban.

Az idén Európa-bajnoki negyedik válogatott Székely Norbert szövetségi kapitány irányításával háromnapos összetartáson vett részt a hazai szövetség (MOKSZ) székesfehérvári edzőközpontjában, és a csapatkapitány elmondta, bár voltak légiósok, akik ezen az eseményen most nem tudtak részt venni, néhány újdonságot át tudtak venni és haladtak egy picit előre a felkészülésben.

“A támadójátékunkban változtattunk néhány dolgon, új figurákat is gyakoroltunk és tökéletesítettük a zónavédekezésünket”

– árulta el Dubei, majd kiemelte, fontos lesz a formaidőzítés minden játékos számára.

“Az olimpiai selejtezőig fejben és fizikailag is fel kell készülnünk, ami nem mindig könnyű, mert a Győrrel mi például szerda-szombat ritmusban elég sok mérkőzést játszunk. De meg kell találni a lehetőségeket a pihenésre is, mert februárban mindenkinek a legjobb formáját kell majd hoznia”

– fogalmazott.

A magyarok Sopronban az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak a Novomatic Arénában. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára. A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, és negyedikként zárt Moszkvában.

A soproni selejtezőtorna programja:

február 8., csütörtök:
Spanyolország-Japán 16.30
MAGYARORSZÁG-Kanada 19.00

február 9., péntek:
Kanada-Spanyolország 15.30
MAGYARORSZÁG-Japán 18.00

február 11., vasárnap:
Kanada-Japán 15.00
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 17.30

Kapcsolódó cikkek