A Békéscsaba is döntős

A Békéscsaba is döntős

A Békéscsaba bejutott a női röplabda Magyar Kupa döntőjébe, miután a második szombati elődöntőben 3-0-ra nyert a Kaposvár ellen a Ludovika Arénában.

A kétszeres aranyérmes BRSE a vasárnapi aranycsatában a Nyíregyházával találkozik, míg a bronzmérkőzésen a Kaposvár az UTE-val csap össze.

K&H női röplabda Magyar Kupa, elődöntő:

Swietelsky-BRSE – 1.MCM-Diamant Kaposvár 3-0 (20, 19, 26)

a legeredményesebb játékosok: Drpa 15, Pekárik 12, Grudina 11, illetve Helic, Harcsenko 14-14, Klisura 10

A két együttes bajnoki mérkőzéseit ebben az idényben a Békéscsaba nyerte, Kaposváron 3-2-re, odahaza 3-0-ra diadalmaskodott Tóth Gábor együttese egykori mentora, Sasa Nedeljkovic tanítványai ellen. A Kaposvár már az elődöntőbe jutással is klubtörténeti sikert ért el: a somogyiak a negyeddöntőben aranyszettel búcsúztatták a címvédő Vasast. A BRSE egy szezonnal ezelőtt négybe se jutott, azt megelőzően viszont sorozatban négy döntőt játszott. A szombati összecsapás első játszmájában a kaposváriak tűntek idegesebbnek, sokat rontottak, és bár 14-8-as viharsarki vezetés után 16-nál egyenlítettek, ezt követően ismét rengeteg hiba csúszott az alapjátékukba, így a BRSE került előnybe.

A második szettre valamelyest összeszedte magát a Kaposvár, de a Békéscsaba játékosai továbbra is stabilan, magabiztosan röplabdáztak, így hiába volt ekkor több jó megoldása a Nedeljkovic-tanítványoknak is, a kevesebbet hibázó, precízebben játszó BRSE 58 perc elteltével megduplázta előnyét.

A harmadik felvonás elején a BRSE a korábbinál sokkal többet rontott, ezt a somogyiak ki is tudták használni, hatpontos előnyüket azonban a játszma derekára elveszítették. A döntetlenről induló hajrát – ötödik mérkőzéslabdáját kihasználva – a csapatként sokkal jobban teljesítő BRSE nyerte és a vártnál simábban, 95 perc alatt bejutott a fináléba. A mezőny legeredményesebb játékosa a békéscsabaiak szerb légiósa, Marta Drpa volt 15 ponttal.

Korábban:

Fatum Nyíregyháza-UTE 3-2 (-24, -23, 13, 19, 8)

vasárnap játsszák:

a 3. helyért: UTE – 1.MCM-Diamant Kaposvár 16.00
döntő: Swietelsky-BRSE – Fatum Nyíregyháza 19.00

Kapcsolódó cikkek