A kaposváriak bízhatnak a továbbjutásban

A kaposváriak bízhatnak a továbbjutásban

A Kaposvár férfi és a Vasas női röplabdacsapata is szerdán kezdi meg szereplését a röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjében, ám míg előbbinek reális esélye van a következő körbe kerülésre, utóbbinak ehhez hatalmas bravúrra lenne szüksége.

A Fino Kaposvár együttese kedden kel útra Zágrábba, ahol szerdán az albán Erzeni Shijakuttal, majd másnap a házigazda Mladosttal találkozik. A három csapat egy héttel később Kaposváron újabb körmérkőzést vív, a csoportgyőztes pedig bejut a selejtező második fordulójába, ahol már a húszcsapatos főtáblára kerülés lesz a tét.

“A legjobb csoportba kerültünk, nagyon remélem, hogy lesz esélyünk a továbbjutásra”

– jelentette ki a somogyiak magyar válogatott feladója, Keen Cameron arra utalva, hogy együttese elkerülte a sportág legjobbjainak számító orosz, olasz, vagy éppen lengyel csapatokat.

A Kaposvár – mely főpróbaként péntek este 3-0-ra legyőzte a DEAC-ot a magyar bajnokságban – legutóbb az 1999/2000-es idényben szerepelt a legrangosabb európai kupasorozatban, akkor még a BEK-ben: abban a szezonban a selejtező második fordulójában a görög Olimpiakosz Pireusz állította meg.

Mostani ellenfelei közül a Mladost Zagreb rutinosabbnak számít, ugyanis tavaly és tavalyelőtt is a BL selejtezőjében szerepelt. Két éve még az első, tavaly azonban csak a főtábla előtti utolsó akadályon nem sikerült túljutnia. Játékoskeretét javarészt fiatal horvátok alkotják, a csapat egyetlen idegenlégiósa a szerb ütő, Konstantin Cupkovic.

Az albán együttes BL-újonc és csak hazai röplabdázókat foglalkoztat. Egy évvel ezelőtt – a kaposváriakhoz hasonlóan – a harmadik számú sorozatnak számító Challenge Kupában állt rajthoz, melytől a sikerrel megvívott selejtező után a főtábla első körében búcsúzott.

A nőknél az előző szezonban BL-főtáblás Vasas Óbudára sokkal keményebb feladat vár: a lengyel Jakub Gluszak edzette csapat az orosz Dinamo Moszkvát fogadja, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A moszkvaiak keretében a világ élvonalába tartozó orosz válogatott játékosainak nagy részén kívül ott van az olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes brazil Natália Zilio Pereira, míg a csapat másik idegenlégiósa a mindössze 22 éves fehérorosz tehetség, Hanna Klimec.

“A világ egyik legjobb csapatával találkozunk, nincs veszítenivalónk”

– jelentette ki az MTI érdeklődésére Gluszak. A szakember hozzátette, amíg csapata a márciusi leállás óta még nem játszott tétmérkőzést, addig az orosz rivális már több találkozón is túl van, így ez sem az ő játékosainak kedvez.

“Persze nem feltartott kézzel fogunk kimenni a pályára, a lányok alig várják, hogy ismét játszhassanak. A célunk, hogy a legjobbat kihozzuk magunkból, a szívünket a pályán hagyjuk és amennyire csak lehet, megnehezítsük a Dinamo dolgát”

– jelentette ki a vezetőedző, aki szerint gyors játékkal lehet keresnivalójuk az erősebb, magasabb, de lassabb ellenféllel szemben.

A főtáblához még egy párharcot kell nyerni, a tovább nem jutó csapatok mindkét nemnél a CEV Kupában folytatják nemzetközi szereplésüket.

Kapcsolódó cikkek