Továbbjutott a Kaposvár

Továbbjutott a Kaposvár

A Fino Kaposvár SE 3-0-ra legyőzte az albán Erzeni Shijak csapatát csütörtökön a férfi röplabda Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának zágrábi visszavágóján.

A somogyiak sikerükkel bejutottak a második körbe, ahol – immáron a húszcsapatos főtáblára kerülésért – a lengyel Jastrzebski Wegiellel és a román CSM Arcada Galati csapatával játszanak majd október első felében.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Fino Kaposvár-Erzeni Shijak (albán) 3-0 (18, 16, 15)

A somogyiak selejtezőcsoportjában szereplő horvát Mladost Zagreb koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett, így a továbbjutás a Kaposvár és az albán Erzeni Shijak között dőlt el. A két fél első, szerdai mérkőzésén is a Kaposvár diadalmaskodott, majd a két csapat megállapodása értelmében a második mérkőzést is Zágrábban játszották le.

A csütörtöki összecsapáson is hasonló volt a játék képe, mint egy nappal korábban: a magyar csapat remek százalékkal támadott, és az orosz feladó-átló Vitalij Melnyikov vezérletével húsz perc után megszerezte a vezetést.

A második játszmában villámrajtot vettek az albánok, de Ruben Wolochin csapata – ezúttal Horváth Kristóf eredményes játékának köszönhetően – hamar fordított, és újabb részsikerével eldöntötte a továbbjutást. A harmadik szettben már a cserejátékosok is szerepet kaptak, de a kaposváriak győzelmét ez sem veszélyeztette.

A mezőny legeredményesebb Melnyikov volt 14 ponttal, Horváth 10 pontig jutott. A második kör első tornáját – jelen állás szerint – október 13. és 15. között rendezik.

Kapcsolódó cikkek