Az UTE nyerte az olimpiai pontversenyt

Az UTE nyerte az olimpiai pontversenyt

Az egyesületek 2018-as pontversenyét a világ- és Európa-bajnokságokon olimpiai számokban elért eredmények alapján az Újpesti Torna Egylet nyerte (43,5 pont) a BHSE (33,39) és az MTK (21,4) előtt - a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) számítása szerint.

“Már néhány éve a pontverseny élvonalában végeznek versenyzőink, a tavalyi szereplésükkel pedig a képzeletbeli dobogó tetejére is felállhattak”

– mondta Őze István klubigazgató, aki éppen húsz éve irányítja a lila-fehér egyesületet.

A húzó szakág a kajak-kenu volt, amelyből kiemelkedett a szülés után visszatért Kozák Danuta három világ- és két Európa-bajnoki aranyérmével. Szintén kontinensbajnok lett az úszó Kapás Boglárka, és további értékes pontokat szereztek a vívók, a karatésok és a birkózók.

Őze István a sportban elért eredmények, a versenyzők és edzők munkája mellett hangsúlyozta, hogy az 1885-ben alapított egyesület létesítményei is szépülnek, gyarapodnak.

“Több részletben megújult a Király utcai vívóterem és a Tímár utcai kajak-kenu telep. Felújítás alatt áll a Megyeri úti központi épület, amely várhatóan őszig elkészül. A műfüves pályát megcsináltattuk, a jégpálya gépészeti felújítása és világítása is elkészült, és a cselgáncsterem is kész. Zajlik az emelet-ráépítés, az ökölvívó-birkózó rész felújítása”

– mondta.

Hozzátette, hogy a Szilágyi utcában megújult a tornacsarnok. A futócsarnokot is felújították, de még bővíteni fogják. Épül és várhatóan a nyárra készül el egy labdacsarnok a röplabdázók számára. A tervek között szerepel egy gyakorló jégpálya a gyerekeknek és a curlingeseknek, öltözőkkel. Szintén a gyerekek számára készül egy hat öltözős épület, három műfüves és három élőfüves normál méretű, valamint két kisméretű műfüves pálya. Építenek egy kiscsarnokot is, futódombot kis futókörrel, és megújul, új borítást és világítást kap a 400-as futókör. Őze István jelezte, a fejlesztések nagy része egy éven belül elkészül.

Kapcsolódó cikkek