Döntőben a Kaposvár

Döntőben a Kaposvár

A Fino Kaposvár 3-1-re nyert a vendég Kazincbarcika ellen, ezzel 3-2-es összesítéssel bejutott a férfi röplabda Extraliga döntőjébe.

A vasárnapi, mindent eldöntő összecsapáson remekül kezdtek a hazaiak, remek támadásokkal elhúztak, és végül 25 perc alatt megnyerték az első szettet. A második játszmában már hatékonyabban védekeztek a vendégek, de a hajrát nem bírták, így már 2-0-ra vezetett a Fino. A harmadik szettben a Kazincbarcika lépett el, ám rendezte sorait a házigazda, és felzárkózott. Időkérés után 22-22 lett, ettől újra erőre kapott a Barcika, és szépített. A negyedik játszmában sokat rontottak a felek, egyik csapat sem tudott elszakadni, majd kritikus szakaszban sorozatban három pontot szerzett a hazai gárda. Ekkor a blokkok is hatékonyak voltak, így sikerült lezárni a közel kétórás összecsapást. Az elődöntőben a másik ágon 2-2 a párharc állása a MAFC-BME és a címvédő Pénzügyőr SE között, az utolsó mérkőzést hétfőn rendezik.

Eredmények:

elődöntő, 5. mérkőzés:

Fino Kaposvár – GreenPlan-Kazincbarcika 3-1 (17, 23, -22, 23)
A párharc végeredménye: 3-2, a Kaposvár javára.

Az 5-8. helyért, 3. mérkőzés:

Kecskeméti RC-Dunaújvárosi KSE 2-3 (30, -16, 20, -21, -13)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Kecskemét javára. A negyedik mérkőzést csütörtökön rendezik Dunaújvárosban.

Kapcsolódó cikkek