illusztráció, fotó: pixabay.com

Marad a Kaposvár edzője

Marad a Kaposvár edzője

A következő idényben is Vincent Lacombe lesz a női röplabda Extraligában negyedik 1.MCM-Diamant Kaposvár vezetőedzője.

A klub kedden jelentette be, hogy meghosszabbította az előző nyáron érkezett francia tréner szerződését.

“Az év első fele nagyon nehéz volt, az anyagi bizonytalanság miatt a csapat körüli légkör nem volt a legideálisabb. De a játékosok és a stáb egy kis része kitartott, mindenki elfogadta a helyzetet és kitartóan dolgoztunk bízva abban, hogy kijövünk ebből a gödörből”

– értékelte a május elején zárult idényt a tréner. Kiemelte, a bronzmérkőzés miatt van benne egy kicsi csalódottság, mert “elfogytak” a Szent Benedek RA elleni párharcra, de így is büszke tanítványaira. A következő szezonnal kapcsolatban kifejtette, hogy a keret kialakítása három fő lépcsőben zajlott: elsőként a fiatal játékosokkal törekedtek a megegyezésre, ezt követően a kulcsfontosságú magyarok kiválasztására helyezték a hangsúlyt, majd utolsó lépésként választották ki a légiósokat.

“Olyan játékosokra esett a választásunk, akik Európa-szerte játszottak és nagy bennük a potenciál a fejlődésre. A cél természetesen az érmek megszerzése, de bizonyos riválisaink több téren is előnyben vannak, nekünk viszont ki kell használnunk a lehető legtöbbet a meglévő adottságainkból, és magunkra kell koncentrálnunk”

– tekintett előre Vincent Lacombe.

Kapcsolódó cikkek