A Vasasnál bíznak a főtáblára jutásban

A Vasasnál bíznak a főtáblára jutásban

A Vasas Óbuda szlovák válogatott játékosa, Mária Kostelanská nehéz találkozóra számít, ugyanakkor bízik a továbbjutásban az albán Partizani Tirana elleni női röplabda Bajnokok Ligája-selejtező csütörtöki visszavágója előtt.

A magyar bajnokcsapat különösebb zökkenők nélkül már kedd délután megérkezett Tiranába, ahol 3-0-s előnyről várhatja az összecsapást.

“A hazai mérkőzésen az első perctől kezdve remek hangulatot teremtettek a szurkolók, betartottuk a taktikát, ezért nyertünk három szettben”

– mondta a mérkőzés helyszínén Kostelanská, aki az augusztus-szeptemberi Európa-bajnokságon nyolcaddöntőbe jutott a szlovák nemzeti együttessel.

A csütörtöki visszavágóval kapcsolatban kijelentette, mindannyian tudják, hogy teljesen más mérkőzésre van kilátás, mint múlt szerdán a Ludovika Arénában.

“Türelmesen, az első perctől fogva nagyon koncentráltan kell játszanunk, biztos, hogy meg kell harcolnunk a közös célért, a BL-főtábláért”

– fogalmazott Kostelanská, aki az első mérkőzésen 10 pontot szerzett, majd hozzátette, a keret mélysége lehetőséget ad arra Jakub Gluszak vezetőedzőnek, hogy ha valakinek nem megy aznap a játék, akkor tudjon változtatni a felálláson.

“A csapategységünk remek, és ugyan a finomhangolásra még kell egy kis idő, egyre jobban játszunk. Szeretnénk főtáblára jutni”

– jelentette ki a Vasas szlovák válogatott ütőjátékosa.

A fővárosi együttes kedden már Tiranában edzett, szerdán este és csütörtökön reggel pedig már a mérkőzés helyszínén gyakorolnak majd Jakub Gluszak tanítványai. A szakember – aki a lengyel Chemik Police csapatát többször is irányította a BL csoportkörben – kiemelte, a legrangosabb európai sorozatban szerepelni szép kihívás és nagy megtiszteltetést.

“A lányoknak lehetősége lenne Európa elitjével találkozni, ami ugyan nagy, de egyben kellemes teher. Felkészültünk a Tiranából, ha okosan játszunk és élünk az adódó esélyeinkkel, elérhető a csoportkör”

– mondta a szakvezető.

Magyar csapat korábban még soha nem jutott selejtezőből főtáblára a röplabda BL-ben, a Nyíregyháza a 2002/03-as és a 2003/04-es idényben alanyi jogon volt tagja az akkor még csak 16 együttest számláló mezőnynek. Amennyiben a Vasas továbbjut, úgy az olasz bajnok, tavasszal BL-ezüstérmes Coneglianóval, a sorozat 2018-as második helyezettjével, a román Alba Blaj csapatával, illetve a francia Nantes-tal találkozik a húszcsapatos főtáblán, melynek küzdelmei november közepén rajtolnak.

Kapcsolódó cikkek