Európai kupacsata előtt a kaposvári röplabdázók

Európai kupacsata előtt a kaposvári röplabdázók

Kaposváron a Fino férfi és az 1. MCM-Diamant női röplabdacsapata egyaránt szeretné letenni névjegyét az európai porondon a sikeres szezonkezdés után.

“Az igazán nehéz időszak csak most következik, ugyanis egymást érik majd a rangadók, sokat fogunk utazni, így oda kell figyelni arra, milyen fizikai és mentális állapotban lesznek a lányok. Alapvető célunk a négy közé jutás, és ezért mindent meg is teszünk”

– fogalmazott a közösen tartott keddi sajtótájékoztatón Sasa Nedeljkovic, a női együttes vezetőedzője.

A szabadkai szakember beszámolójából kiderült, az Extraligában újonc gárda az első négy mérkőzéséből hármat megnyert. A 18-szoros bajnok Fino az új évadban csak a Pénzügyőr otthonában szenvedett vereséget, a többi meccsét egyaránt biztosan nyerte.

“Az argentin vezetőedző, Ruben Wolochin érkezésével új időszámítás kezdődött a csapat életében: több az edzés, és sokkal motiváltabbak vagyunk”

– mondta a somogyiak válogatott centere, Nagy József.

“Éremért harcolunk a bajnokságban és a kupában is. Mindent megteszünk, hogy valóra váltsuk a terveinket.”

A két kaposvári csapatra ezen a héten hazai Challenge Kupa-összecsapás vár. Az 1. MCM-Diamant ötven éve íródó történetének első nemzetközi találkozóján szerdán 18 órakor fogadja a török Türk Hava Yollari csapatát, a Fino pedig csütörtökön az osztrák UVC Ried legénységét a fél éve átadott Kaposvár Arénában.

“Kiváló erőfelmérő lesz ez a párharc nemcsak a csapat, hanem egy-egy játékos számára is, hiszen kiderül, hol tartunk, miben kell még fejlődnünk”

– mondta a kaposváriak válogatott feladója, Tálas Zsuzsanna.

“Az isztambuli együttes ugyan csak két meccset nyert eddig hazája bajnokságában, de szinte csak nehéz mérkőzései voltak, így ez az eredménysor csalóka. A Ried az osztrák pontvadászat középmezőnyéhez tartozik. Sikerült őket feltérképezni, és remélem, hazai környezetben biztató eredményt érünk majd el”

– nyilatkozta Ruben Wolochin vezetőedző.

A sajtótájékoztató résztvevői szerint Kaposvár Magyarországon ebben a sportágban egyedülálló abban a tekintetben, hogy élvonalbeli női és férfi csapat működik a városban, illetve egy olyan közös akadémia, amelynek színeiben több mint 300 helyi fiatal üti a labdát.

Kapcsolódó cikkek