Ezt lépte a Békéscsaba női röplabdacsapata

Ezt lépte a Békéscsaba női röplabdacsapata

Szerb válogatott röplabdázót szerződtetett a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE.

Az átló poszton bevethető, 31 éves, 192 centiméter magas Marta Drpa az előző idényt az orosz Jenyiszej Krasznojarszk együttesénél töltötte, ahol a liga egyik legjobb pontszerzője volt – áll a klub közösségi oldalán közzétett bejelentésben.

“Marta már évek óta ott volt a látókörünkben, nagyon örülök, hogy idén siker koronázta erőfeszítéseinket és a 2020/21-es szezonban a sorainkban tudhatjuk”

– fogalmazott az átigazolás kapcsán Baran Ádám, a BRSE elnöke.

“A szakmai stáb megerősített abban, hogy abszolút beleillik abba a rendszerbe, amit játszani szeretnénk. Azt várjuk tőle, hogy a csapatunk, illetve az egész Extraliga meghatározó játékosa legyen.”

A játékos nyilatkozatában hangsúlyozta, a magyar bajnokság évről-évre erősebb, ezért szeretné itt kipróbálni magát, az együttesről pedig jókat hallott és tetszett neki a klubvezetés részéről felvázolt koncepció.

“Hiszem, hogy jó csapatunk lesz, nem titkolt célom, hogy trófeával zárjam a szezont!”

– nyilatkozta Marta Drpa, aki 2015-ben tagja volt az Európa Játékokon és az Európa-bajnokságon is bronzérmes szerb válogatottnak.

Az ötszörös bajnok békéscsabaiak az előző idényben a Magyar Kupában nem jutottak négy közé, a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárt bajnokság alapszakaszában pedig a negyedik helyen álltak.

Kapcsolódó cikkek