A Pénzügyőr megtréfálná a címvédőt a döntőben

A Pénzügyőr megtréfálná a címvédőt a döntőben

A Pénzügyőr SE csapatának csak felszabadult játékkal lehet sansza az esélyesebb Kazincbarcika ellen a férfi röplabda Extraliga kedden kezdődő döntőjében.

A fővárosi csapat vezetőedzője, Jókay Zoltán azt mondta, tudják, hogy a realitás a címvédő Kazincbarcika sikerét ígéri, de ők azon lesznek, hogy jó hangulatban, felszabadultan röplabdázzanak, mert akkor lehet esélyük.

“Háromszor már legyőztük ebben az idényben a borsodiakat, akkor sikerült kizárni a külső tényezőket. Most is ezt kell tennünk, bele kell feledkeznünk a játékba, mert ha hagyjuk, hogy valami más elvigye a koncentrációnkat, abból csak bajunk lesz”

– fogalmazott az egykori női szövetségi kapitány.

Jókay a Kecskemét elleni, három mérkőzésből “letudott” elődöntő után adott néhány nap pihenőt a játékosoknak, igaz, azóta sem tudtak ideális körülmények között készülni a döntőre.

“A baj még mindig az, hogy sok a munka mellett röplabdázó játékos a csapatunkban, így kevésszer tudtam a teljes csapatnak edzést vezényelni – utalt a nehézségekre a vezetőedző, aki szerint ezért is lesz különösen nehéz dolguk a Kazincbarcika ellen. Ellenfelünk a férfimezőny egyetlen igazi profi csapata, bő kerete és jó minőségű játékosállománya van. Kemény csatára számítok, azon leszünk, hogy mi ünnepelhessünk a végén.”

A Pénzügyőr SE eddig egyszer játszott döntőt: két éve ötmeccses csatára kényszerítette a Kaposvárt, de végül ezüstérmet szerzett.

Bizik László, Havasi Gyula, Botos Ferenc, Nyári Sándor és Sasa Nedeljkovic után Jókay Zoltán lehet lett a hatodik edző a magyar röplabdasportban, aki a férfi és a női szakágban is bajnoki címet nyer csapatával.

A túloldalon a szlovák Marek Kardos abban bízik, játékosai ugyanúgy fognak röplabdázni a fináléban, mint a fővárosiak elleni legutóbbi összecsapásukon, amikor 3-1-re nyertek.

“Akkor a taktikát betartva játszottunk, most is így szeretnénk”

– jelentette ki Kardos, aki szerint a Kaposvár ellen 3-1-es összesítéssel megnyert elődöntőben nem játszottak szépen, de eredményesek voltak.

“Harcosak voltunk, a fiúk nem ismertek elveszett labdát. A döntőben szeretnénk felszabadultan játszani, az első mérkőzésen sok fog múlni. Nem engedhetjük meg magunknak a hazai botlást”

– tette hozzá a szlovák szakember, aki szerint nem igaz, hogy a PSE “amatőr” csapat lenne.

Meglátása szerint a rivális több alapembere is profi fizetést kap, a cserepadon lévők is komoly röplabdás múlttal rendelkeznek, értik, tudják a sportágat.

“Nem véletlenül jutottak be a kupadöntő után a bajnokság fináléjába is”

– mondta.

A Kazincbarcika az ötödik, a Pénzügyőr az első végső sikerére hajt. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
A bronzéremért a Kaposvár és a Kecskemét csap össze.

A döntő menetrendje:
április 23., kedd: Vegyész RC Kazincbarcika-LV Sport Pénzügyőr SE 19.00
április 25., csütörtök: LV Sport Pénzügyőr SE- Vegyész RC Kazincbarcika 19.00
április 27., szombat: Vegyész RC Kazincbarcika-LV Sport Pénzügyőr SE 19.00
április 29., hétfő: LV Sport Pénzügyőr SE- Vegyész RC Kazincbarcika 20.00 – ha szükséges
május 1., szerda: Vegyész RC Kazincbarcika-LV Sport Pénzügyőr SE 19.00 – ha szükséges

Kapcsolódó cikkek