Veretlenül lettek bajnokok Vecseyék

Veretlenül lettek bajnokok Vecseyék

A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence másodszor nyerte meg a strandröplabda országos bajnokságot, míg a nőknél Vecsey Fanni és Vaida Beáta első alkalommal lett aranyérmes.
A Lupa-tavi döntő vasárnapi napján az elődöntő mindkét nemnél nagy csatát hozott ugyan, de a fináléba jutott párosok minden alkalommal két-két játszmában jutottak tovább.

A férfiak döntőjében az ifjúsági olimpiai negyedik, 2018-ban magyar bajnok Hajós és Stréli (mindkettő SRSE) az első szettben pontosabban és precízebben röplabdázott, mint az aranycsatába meglepetésre bejutó Soós Izsák és Oláh Botond (mindkettő SRSE), így alig 20 perc után előnybe került. A második szettben Soósék sokáig vezettek, ám a játékrész derekán Stréliék fordítottak, és már nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

“Az előző év, amikor nem együtt szerepeltünk, mindkettőnknek kellett. Érettebbek lettünk, és rájöttünk, mennyire szükséges az, hogy együtt akarjunk nyerni. Félretettük az egóinkat, ennek is köszönhető az idei címünk”

– mondta a döntő után Hajós Artúr. Stréli hozzátette, az első nap a csoportkörben elszenvedett vereséget könnyen fel tudták dolgozni, már van olyan rutinjuk, hogy ez nem hagy bennük nyomot.

“Fizikailag nagyszerű állapotban voltunk, így a plusz egy meccset szinte meg sem éreztük”

– egészítette ki mondandóját Stréli Bence.

A bronzérmet a Pénzügyőr párosa, Rása Alex és Rozgonyi Bálint szerezte meg a 2014-es bajnok Kaszap Tamással és Nacsa Gáborral (mindkettő Strandsport Sportegyesület) szemben.

A nők fináléjában az idei két mesterverseny győztese, a szatmárnémeti születésű Vaida Beáta (Eötvös DSE) és 17 éves párja, Vecsey Fanni (Gödöllői RC) az első pontok bizonytalankodását leszámítva végig kontroll alatt tartotta a Háfra Dominika, Nagy Eszter (mindkettő Penta-KSE) elleni találkozót, és – a mesterversenyeket és a döntőt számítva – veretlenül nyerte meg első magyar bajnoki címét.

“Elemeztük az ellenfelet a döntő előtt, tudtuk, hogy jó nyitásokkal megzavarhatóak. Kockáztattunk is, de bejött”

– mondta a mérkőzés után Vaida. Párja, Vecsey szerint az elődöntőben hullámvölgyben volt, ám az ottani bizonytalanságain sikerült túllendülnie, így a fináléra már magabiztosan tudott kiállni.

“Örülök, hogy Beával játszhattam, annak ellenére, hogy új páros voltunk és rengeteget kellett edzenünk, de a végére szépen összeálltunk”

– tette hozzá Vecsey.

A páros tagjai közül Vaida teremben is játszik, ám elmondása szerint – hiába szerepel külföldön – a szezon során többször is hazalátogat majd, hogy Vecseyvel együtt készüljenek.

A dobogó harmadik fokára Vasvári Eszter és Vasvári Zsófia (mindkettő SRSE) állhatott fel, miután két sima játszmában nyertek a tavaly is negyedik Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (mindkettő Kispest SE) ellen.

MKB Pannónia Alapkezelő strandröplabda országos bajnokság:
férfiak:
döntő:
Hajós, Stréli-Soós, Oláh 2-0 (16, 16)
a 3. helyért:
Rása, Rozgonyi-Kaszap, Nacsa 2-1 (-19, 9, 13)

nők:
döntő:
Vaida, Vecsey-Háfra, Nagy E. 2-0 (11, 14)
a 3. helyért:
Vasvári E., Vasvári Zs.-Divényi, Réthelyi 2-0 (13, 14)

Kapcsolódó cikkek