Ezt már sikerült kideríteni az új szezonról

Ezt már sikerült kideríteni az új szezonról

Szinte biztos, hogy az anyagi támogatása nagy részét elveszítő Hungast Haladás nélkül kezdődik majd a női röplabda Extraliga következő szezonja.

A csapatot a koronavírus-járvány miatt idő előtt befejezettnek nyilvánított idényben edző Leiszt Máté a vaol.hu portálnak azt mondta, nem gondolja, hogy profi, első osztályú minőségben lesz folytatás Szombathelyen.

“Hallom és látom, hogy a város már megítélt támogatásokat szüntet meg a járvány miatt megnövekedett költségei miatt. A mi esetünkben ezt már nem kellett megtennie, hiszen korábban kimondta a halálos ítéletet azzal, hogy kihúzta a csapat alól az egyik fontos pillért: egyetlen forint önkormányzati támogatást sem szavaztak meg, sőt a korábbi névadónk sem a röplabdacsapatot, hanem az SZKKA kézilabdacsapatát támogatja már”

– jelentette ki a szakember,

akinek irányításával a Haladás nyolcadik helyen állt az Extraliga félbeszakított alapszakaszában.

A magyar sportági szövetség (MRSZ) múlt csütörtökön jelentette be, hogy a beszünteti a bajnoki küzdelmeket, helyezéseket nem állapít meg, a bennmaradás és a feljutás kérdését ugyanakkor nyitva hagyta. Az MRSZ a közeljövőben egyeztet a bennmaradásban és feljutásban érintett klubokkal, amelyektől szándéknyilatkozatot vár a következő szezonra. A Haladás második idényét töltötte az élvonalban, egy évvel ezelőtt hetedikként zárt. A tervek szerint ősztől ismét nyolc csapat szerepel majd a legmagasabb osztálynak számító Extraligában.

Kapcsolódó cikkek