A veszprémi Jorge Maqueda Peno (j) és a szegedi Bodó Richárd (b) a férfi kézilabda NB I 8. fordulójában játszott Telekom Veszprém – Pick Szeged mérkõzésen a Veszprém Arénában 2021. november 14-én, fotó: Vasvári Tamás/MTI

Ez történt a Veszprém-Szeged rangadón

Ez történt a Veszprém-Szeged rangadón

A címvédő Pick Szeged 26-26-os döntetlent játszott a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján.

Eredmény:

Telekom Veszprém-Pick Szeged 26-26 (15-14)

lövések/gólok: 42/26, illetve 43/26
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 8/5
kiállítások: 6, illetve 4 perc

A veszprémi Rasmus Lauge Schmidt (k), valamint a szegedi Borut Mackovsek (b) és Kent Robin Tonnesen (j) a férfi kézilabda NB I 8. fordulójában játszott Telekom Veszprém – Pick Szeged mérkõzésen a Veszprém Arénában 2021. november 14-én, fotó: Vasvári Tamás/MTI

A hazaiak keretéből Dejan Manaszkov, a vendégektől Luka Stepancic és Matej Gaber hiányzott. Eleinte a Veszprémnél volt az előny, majd felváltva estek a gólok, a jól védekező és egyre hatékonyabban támadó Szeged a 11. percben vezetett először. Hat perccel később Momir Ilic, a házigazdák vezetőedzője időt kért, mert a beálló körüli védekezéssel nem volt elégedett. A meccs harmadánál a háromgólos különbségért támadhatott a címvédő, ám nem járt sikerrel, és három perccel később már Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek időt kellett kérnie, mert fordított az ellenfél. A házigazdák játékában Ligetvári Patrik beállása hozta meg a fordulatot, a magyar válogatott balátlövő támadásban és védekezésben is átlendítette a holtponton csapatát (13-11).

A vendégek azonnali piros lap miatt az első félidő vége előtt öt perccel elveszítették a szlovén Nik Henigmant, aki megütötte Lékai Máté arcát.

Ennek ellenére emberhátrányban fordított a Szeged, a szünetben azonban ismét a veszprémiek vezettek (15-14). A második felvonás előtt mindkét együttes kapust cserélt, közülük Vladimir Cupara kezdett jobban. Először volt három találat a hazaiak előnye, majd 20-16-os állásnál Pastor ismét időt kért és csapata védekezését kritizálta. Remekül blokkoltak a veszprémiek, de 22-18-nál emberelőnyben nem tudtak elhúzni öt góllal, ami újabb fordulópontnak bizonyult. A Szeged csakhamar egyenlített, Momir Ilic időt kért, de csapata a hajráig nem tudott egygólosnál nagyobb előnybe kerülni.

A legvégén Rasmus Lauge Schmidt is piros lapot kapott, mert visszarántotta Bánhidi Bence lövő karját. Vladimir Cupara büntetőt védett, de a túloldalon Mikler Roland is bravúrral hárított.

Miguel Martins 17 másodperccel a vége előtt emberelőnyben egyenlített, Ilic időt kért, de csapata nem tudott újabb gólt szerezni, így döntetlennel zárult a rangadó. A hazaiaknál Manuel Strlek és Gasper Marguc öt-öt góllal zárt, a vendégeknél Sebastian Frimmel nyolc, Martins hat, Mario Sostaric öt alkalommal volt eredményes. A két együttes 1981 óta 129. alkalommal találkozott egymással az élvonalban, 85 veszprémi és 35 szegedi siker mellett ez volt a kilencedik döntetlen.

A bajnokságban legközelebb április 30-án, Szegeden játszik egymással a két csapat.

Kapcsolódó cikkek