fotó: pixabay.com

Csiszár-Szekeres Klára pályafutásából csak az olimpia hiányzik

Csiszár-Szekeres Klára pályafutásából csak az olimpia hiányzik

A hiányzó olimpiai részvétel kivételével maximálisan elégedett a pályafutásával Csiszár-Szekeres Klára 104-szeres válogatott kézilabdázó, aki az idény végén visszavonul.

“Ami a klubcsapataimat illeti, maximálisan jó pályafutásom volt, nagyon büszke vagyok rá. Az olimpia hiányzott, pedig gyerekkorom óta nagy álmom volt, de igyekszem reálisan nézni a dolgokat”

– nyilatkozott a közmédia 40×20 elnevezésű kézilabdás podcastjében csütörtökön az Érd 35 éves balátlövője.

Emlékeztetett rá, hogy 2019 februárjában gyermeke született, 2021-ben pedig sérült volt a selejtezőtorna előtt. Az akkori szövetségi kapitány, Elek Gábor indoklása szerint Csiszár-Szekeres végül azért nem utazhatott Tokióba, mert csupán 14 játékost, illetve egy tartalékot lehetett nevezni, a védekező- és támadóspecialista kézilabdázókkal pedig még jobban korlátozta volna a lehetőségeket. A békéscsabai születésű és nevelésű Csiszár-Szekeres 2011-től 2015-ig játszott először Érden, majd tavaly nyárig a Ferencvárost erősítette, amellyel bajnokságot és Magyar Kupát is nyert. A válogatottban 2009 és 2021 között 33 gólt szerzett, és 2012-ben Európa-bajnoki bronzérmet nyert. Elmondása szerint a visszavonulása teljesen tudatos döntés volt, már ennek tudatában igazolt vissza Érdre tavaly nyáron, tehát nincs köze ahhoz, hogy csapata sereghajtóként kiesik az élvonalból.

“Nem mondom, hogy kizárt dolog, hogy a pályán látnak, de pillanatnyilag úgy érzem, elég volt. Ha fél év múlva hiányzik majd a mozgás, és erre van szükségem, akkor egy kisebb csapatba bármikor beállhatok”

– magyarázta.

Csiszár-Szekeres békéscsabai játékosként még gólkirály volt az NB I-ben, majd Érden védekező-specialistává vált. Mint felidézte, némileg észrevétlenül történt mindez, hiszen szerepet kapott a válogatottban, majd be is tudott épülni védekező játékosként, azután a Ferencvárosban is meghatározó lett ezzel a teljesítménnyel.

“Utána már vitt magával az örvény, hogy erre összpontosítsak. Lehet, hogy a személyiségem is olyan volt, hogy hagytam magamat erre sodródni, de magától is alakult. Szeretek gólt lőni, de ebben sikerem volt, ennek is köszönhető, hogy arra összpontosítottam, és nem oszlott meg a figyelmem”

– közölte.

Hangsúlyozta, természetesen nem örül neki, hogy kieséssel ért véget a karrierje, de nemcsak neki, az egész érdi közösségnek fájó pont a búcsú. Hozzátette, magas szinten volt a kézilabda a városban, ezért mindenkinek nehéz feldolgozni és elfogadni, hogy a csapat visszacsúszott a másodosztályba. Ő maga nem szakad el a sportágtól és klubtól, amelynek nyártól gazdasági téren segít majd.

Kapcsolódó cikkek