A címvédő az első elődöntős

A címvédő az első elődöntős

A címvédő és tízszeres győztes Sopron Basket 80-35-re legyőzte a TFSE-MTK csapatát, ezzel elsőként jutott be a négy közé a Miskolcon zajló Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupában.

A bajnokcsapat keretében ott volt a hónap elején súlyos edzésbalesetet szenvedett Nevena Jovanovic és a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia. A két játékos orrtörést szenvedett egy ütközés során, Fegyvernekyre a nyáron még műtét vár emiatt, a szerb légiós pedig koronavírusos is volt az elmúlt hetekben. A DVTK Arénában mutatkozott be ugyanakkor a soproniak új szerzeménye, a francia Aby Gaye helyére érkezett, 3×3-ban Tokióban olimpiai bajnok amerikai Stefanie Dolson, aki WNBA-bajnoknak is mondhatja magát.

Az első negyeddöntő nagyon sima soproni sikerrel zárult, a bajnokcsapat már a nagyszünetre eldöntötte az összecsapást, az első két negyedben ugyanis 40 pontos előnyre tett szert.

A folytatásban valamivel eredményesebb volt a TFSE, amely ugyanakkor így is csak a zárónegyedben tudott 10 pont felett dobni. Az MK-ban hagyományosan a bajnoki alapszakasz félidejében az első nyolc helyen álló együttes vehet részt, azaz idén a Sopron Basket, az Atomerőmű KSC Szekszárd, az NKA Universitas PEAC, az UNI Győr MÉLY-ÚT, a Ludovika-FCSM Csata, az ELTE BEAC Újbuda, a DVTK és a TFSE-MTK. A kupahétvégét két év után újra nézők előtt bonyolítják le, de a sportolói zónába csak negatív teszttel lehet belépni.

Eredmény, negyeddöntő:

Sopron Basket – TFSE-MTK 80-35 (27-5, 22-4, 17-8, 14-18)

később:

NKA Universitas PEAC – UNI Győr MÉLY-ÚT 15.30
ELTE-BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd 18.00
Ludovika-FCSM Csata – DVTK 20.30

Kapcsolódó cikkek