fotó: pixabay.com

Látott már szemüveges irányítót?

Látott már szemüveges irányítót?

Januári súlyos szemsérülése miatt szemüvegben kell kézilabdáznia Juhász Ádámnak, a Tatabánya válogatott irányítójának.

“Ennél jobb már nem lesz. Nem százszázalékos a szemem, távollátáshoz egy fél dioptria maradt benne, és mivel a pupillám is sérült, a hirtelen erős fény is bánt, de a pályán már nem zavar, a játékban nem akadályoz”

– nyilatkozta a játékos a MOL Csapat honlapján.

Juhásznak a januári világbajnokság előtt, a válogatott edzőtáborában egy bemelegítéshez használt gumiszalag vágódott a szemébe, egy ideig az is kérdéses volt, fog-e látni egyáltalán a bal szemére, de négy műtét után biztossá vált, hogy nyolc hónapot követően visszatérhet a pályára.
Mint mondta, számára már az is nagy dolog, hogy újra a pályán lehet, hiszen nagyon nehezen viselte, amikor a sérülése után az orvosok sem tudták megmondani, visszatér-e valaha a látása.

“Most, hogy újra a pályán vagyok, szeretnék minél gyorsabban formába lendülni, mentálisan és fizikailag is gyorsan utol akarom érni magam”

– szögezte le a 46-szoros válogatott kézilabdázó, aki a nyári szünetben tért vissza a portugál Benficától Tatabányára, majd hozzátette, úgy tervezte, hogy fokozatosan szoktatja vissza magát a pályára, ám poszttársa, a bosnyák válogatott Josip Peric megsérült, ezért Juhásznak sokat kell vállalnia. A Tatabánya pénteken az újonc PLER-Budapest otthonában játssza első bajnoki meccsét az új szezonban.

Kapcsolódó cikkek