fotó: pixabay.com

Szolidan ünnepelte újabb német bajnoki címét a magyar tehetség

Szolidan ünnepelte újabb német bajnoki címét a magyar tehetség

Szikora Melinda és az SG BBM Bietigheim többi játékosa a hétvégén csak szolidan ünnepelte meg, hogy megvédték címüket a német női kézilabda-bajnokságban.

“Bár még nem kaptuk meg a trófeát, de már matematikailag is bajnokok lettünk, úgyhogy volt egy kis ünneplés a csarnokban, a szurkolóinkkal megosztottuk ezt a fantasztikus élményt, utána pedig átmentünk bulizni egy szórakozóhelyre”

– nyilatkozott a 39-szeres válogatott kapus, majd hozzátette, még vannak hátra mérkőzéseik, ezért csak szolidan ünnepeltek, de a szezon végén biztosan csapnak egy nagyobb partit is.

A Bietigheim a közelmúltban két rangadót is megnyert, április 19-én a Thüringer HC-t, 29-én pedig a Borussia Dortmundot győzte le, így szombaton a HSG Bensheim/Auerbach elleni sikerrel biztosította újabb elsőségét. Szikora 2021 nyarán igazolt a német csapathoz, és az első, valamint most a második idényében is duplázni tudott együttesével, hiszen a Német Kupát is megnyerték. Mint elmondta, tavaly és idén is cél és az elvárás volt, hogy ne veszítsenek pontot a bajnokságban, ezért a hátralévő meccseknek is százszázalékos összpontosítással és motivációval mennek neki. Ennek érdekében hétfőn már ismét edzenek és készülnek a hátralévő három bajnoki mérkőzésükre. Sikereiknek szerinte három fő összetevője van: egyrészt az övék az egyik legjobb játékoskeret Németországban, másrészt nagyon jó a szakmai stáb – “az edzőnknek hihetetlen agya van a kézilabdához” -, harmadrészt a remek csapategységnek köszönhetően a nehéz pillanatokban valaki mindig hozzá tudott adni egy löketet az összteljesítményhez.

A Bietigheim tavaly megnyerte az Európa-ligát, a mostani idényben pedig a Bajnokok Ligájában indult, ahol négy győzelemmel és egy döntetlennel kezdett, végül azonban nem jutott tovább a csoportkörből.

“Az eleje egy nagy menetelés volt, de kifulladtunk, elfogytunk fizikálisan, fejben és taktikailag is. Reméljük, tanulunk az elkövetett hibákból, hogy tovább bírjuk, és a következő szezonban továbbjussunk a csoportból”

– fogalmazott Szikora.

Mint emlékeztetett, az már önmagában változást fog hozni, hogy új vezetőedző érkezik hozzájuk, hiszen Markus Gaugisch a németek főállású kapitánya lesz, őt pedig Jakob Vestergaard váltja a kispadon.

“Fiatal játékosokkal erősödünk, ami mindig jó egy csapatnak. A keretünk hasonló játékerőt fog képviselni, mint most. Nagyon sok változás nem lesz, remélem, akik érkeznek, be tudnak illeszkedni, és hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez”

– magyarázta.

A kapus hangsúlyozta, amikor heti két mérkőzésük van, fontos, hogy a csereemberek is olyan játékerőt képviseljenek, hogy az edző mindig számíthasson rájuk. Ilyen lehet például a harmincszoros válogatott Faluvégi Dorottya, aki Győrből érkezik majd a német bajnokhoz.

Kapcsolódó cikkek