fotó: pixabay.com

A férfi kosarasoknak sikerült a csoportgyőzelem

A férfi kosarasoknak sikerült a csoportgyőzelem

Harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar férfi válogatott vasárnap a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében, ezzel csoportgyőztesként jutott be a negyeddöntőbe.

A romániai tengerparton zajló kétnapos tornán Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese szombaton a bolgárokat 17-5-re, a cseheket pedig 17-14-re verte a D csoportban. Ezzel eldőlt, hogy a szintén két sikerrel álló dánokkal együtt bejutott a negyeddöntőbe, így a vasárnap délelőtti csoportmeccsnek már csak annyi tétje volt, hogy melyik gárda kerül elsőként, illetve másodikként a nyolc közé.

Az Ivosev Tamás, Keller Iván, Demeter Attila, Kelemen Balázs összeállítású csapat 3-5-tel kezdett, majd innen a meccs felére 7-6-ra fordított.

Az ellenfél 10-6-nál három duplát dobott, így izgalmas lett a hajrá, s végül 16-16 után jöhetett a hosszabbítás. Ebben a szakág szabályai szerint az a csapat nyer, amely elsőként szerez két pontot, és erről Demeter egy távoli kosárral gondoskodott (18-16). A magyarok 15.55 órától a negyeddöntőben a spanyolokkal csapnak össze.

A szeptember 9-11-én Grazban sorra kerülő Eb-re az elődöntő két győztese szerez kvótát.

Kapcsolódó cikkek