fotó: pixabay.com

Ambros Martín: mindent megtettünk, mindent beleadtunk

Ambros Martín: mindent megtettünk, mindent beleadtunk

A vezetőedző szerint csapata, a Győri Audi ETO KC mindent megtett a norvég Vipers Kristiansand ellen 33-31-re elveszített mérkőzésen a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi budapesti döntőjében.

“Mindent megtettünk, mindent beleadtunk, de ezúttal nem volt elég, mert ellenfelünk kiválóan játszott és a kulcspillanatokban sajnos rendre jobban teljesített”

– nyilatkozta a spanyol mester. Hozzátette, nem tudták megfelelően olvasni a helyzeteket, hihetetlenül keveset hibáztak a norvégok, remekül alkalmazták a létszámfölényes támadójátékot is.

“Csalódott vagyok, de nem a csapatom, hanem a fantasztikus szurkolóink miatt, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk a BL-trófeával megörvendeztetni őket”

– mondta Martín.

A magyar bajnoki címvédő a 17. percben 10-9-nél vezetett utoljára a meccsen. Az öt lövésből négy gólt szerzett Lukács Viktória úgy nyilatkozott, talán nem voltak olyan agresszívak, mint kellett volna, ezáltal a kapusaiknak sokkal nehezebb dolguk volt.

“Ma a Vipers tényleg jobb volt, jobban játszott nálunk. Mindenre fel voltunk készülve, ezúttal a pillanatnyi forma döntött. Mindenki nagyon akart és odatette magát, muszáj volt mindent megpróbálnunk, hogy megtaláljuk, mi működik ellenük”

– magyarázta a jobbszélső, majd hozzáfűzte, a meccs elején nagyon gyorsan játszottak, ezt próbálták folytatni, de utána egy kicsit visszavettek, lelassítottak. Meglátása szerint a gyors támadások nagyon hiányoztak nekik a második félidőben, mert abban az ETO a legjobb a világon.

“Tudatosan lassították a játékunkat, ezért hiányoztak a gyors indítások. Nagyon nehéz volt futni az eredmény után, rossz volt azt látni az eredményjelzőn, hogy mindig egy lépéssel előttünk vannak”

– mondta Lukács.

A Vipers magyar védekező-specialistája, a 191-szeres válogatott Tomori Zsuzsanna szerint úgy valósították meg a döntő hétvégét, ahogyan tervezték.

“Folyamatosan küzdöttünk, az első félidő elejét nagyon elrontottuk, de vissza tudtunk jönni a meccsbe. A második játékrész elején pedig, amikor a Győr megint nyomást helyezett ránk, ismét mi tudtunk olyan taktikai lépést húzni, amivel nem tudtak mit kezdeni”

– értékelt a 34 éves Tomori.

Kiemelte, különösen boldoggá tette, hogy elöl és hátul is tudott segíteni, ráadásul két gólt is szerzett.

“Végig azt éreztem, hogy nem rajtunk van a nyomás, tudtunk nyugodtan játszani a két-háromgólos előny fényében. Amit pedig a végén Katrine Lunde művelt, az csodálatos volt”

– fűzte hozzá. A 42 éves norvég kapus 12 védéssel zárta a finálét.

Elárulta, a norvég bajnokság utolsó két-három hetében gyakorolták a hét a hat elleni játékot, aminek hatására a Győr nyitott védekezésről visszaállt hatosfalra.

“Büszke vagyok a csapatra, hogy tíz-hétnél nem omlottunk össze, hanem visszajöttünk a meccsbe.”

Az MTI kérdésére úgy fogalmazott, az, hogy támadásban pályán volt a második félidő derekától, tervezett volt, hiszen így csak a kapust kellett cserélniük.

“Így számítottam rá, hiszen gyakoroltuk, az pedig, hogy jól sült el, még inkább boldogsággal tölt el.”

Annak kapcsán, hogy a Győr színeiben nyert három BL-aranyhoz képest a mostani diadal miben más, azt mondta, annyiban különbözik, hogy ezúttal nem hazai, hanem külföldi csapattal nyerte egy nagyon jó év után. A győriek svéd beállója, Linn Blohm – aki mind az öt lövését gólra váltotta – úgy értékelt, támadásban többet hibáztak, ráadásul túlságosan sok gólt kaptak, nem tudták megfékezni ellenfelüket, amelyben Katrine Lunde ismét fantasztikusan védett. A korábbi győri jobbszélső, Jana Knedlíková elmondta, rendkívül érzelmes meccs volt számára a finálé, mert még mindig nem könnyű neki az ETO ellen játszania, de nagyon boldog a siker miatt. Hozzátette, elsősorban csapatként nyújtottak kiváló teljesítményt.

Az MVM Dome-ban rendezett négyes döntő legjobb játékosának a Viperst erősítő cseh Markéta Jerábkovát választották, a volt érdi balátlövő a francia Metz elleni elődöntőben 12, a fináléban hét gólt lőtt.

Kapcsolódó cikkek