fotó: pixabay.com

Izrael lesz a magyarok ellenfele

Izrael lesz a magyarok ellenfele

Izrael csapatával találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő januári világbajnokság áprilisi selejtezőjében.

A selejtező első körében Izrael kettős győzelemmel búcsúztatta Litvániát. A párharc első mérkőzését szerdán Tel-Avivban 28-24-re, a vasárnapi visszavágót Alytusban 27-25-re nyerte meg az izraeli együttes, amely a következő körben április 13-án vagy 14-én látja vendégül a magyar válogatottat, a visszavágót pedig április 16-án vagy 17-én rendezik.

A győztes kijut a svéd-lengyel közös rendezésű 32 csapatos világbajnokságra.

A magyar válogatott mérlege Izrael ellen négy győzelem és egy vereség. A jövő évi lesz a 28. férfi vb, a magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt a tornán, legjobb eredményük az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés.

Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek, a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon viszont nem jutottak tovább a csoportkörből és csupán a 15. helyen végeztek.

A jövő januári világbajnokságon a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Belgium válogatottja biztosan tagja lesz a mezőnynek.

Kapcsolódó cikkek