forrás: pixabay.com

Erre vágyik Czukor Dalma

Erre vágyik Czukor Dalma

Az Oxygen Roma Basket magyar kosárlabdázója azt mondta, tetszik neki, hogy az olasz együttesben sokkal nagyobb nyomás van rajta, mint a Sopronban volt, és ha lehetősége lenne rá, nagyon szívesen játszana a válogatottban.

A játékos az elmúlt szezon végén elköszönt nevelőegyesületétől, a Sopron Baskettől, majd augusztusban szerződött az olasz fővárosba, ahol egyelőre nagyon jól érzi magát.

A kosaras az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta, szerinte az olasz és a magyar élvonal sokban hasonlít egymáshoz.

“Van három-négy nagyon erős csapat az elején, amelyeket csak egy-egy mérkőzésen lehet elkapni, de a mezőny utána kiegyensúlyozott. A különbség az, hogy nem annyira engedik a kontaktust, így az elején voltak is gondjaim a faultokkal, mivel Magyarországon jobban engedik a küzdelmet. Nekünk sajnos annyira még nem megy jól, de ez azért is van, mert teljesen új a csapat, a stáb, több idő kell, hogy összeszokjunk.”

– fogalmazott, kiemelve, hogy az Oxygen Roma Basketben sokkal nagyobb rajta a nyomás, ami tetszik neki.

“A szerepköröm teljesen más, mint Sopronban volt. Ezért is igazoltam el, a környezetváltozásért, hogy találjak motivációt és megnézzem, mit tudok kihozni még magamból. Rómában légiós vagyok, ami egyrészt jó érzés, másrészt sokkal nagyobb is a nyomás. Ezt jó volt megérezni, nekem nagyon tetszik, de furcsa is, mert volt már két meccs is, ami az én kosaramon múlott, amit nem dobtam be a végén. Ezekből lehet tanulni és ez az, ami más, több mindent kell csinálnom, többet dobok, többet játszom”

– mesélte Czukor Dalma.

A játékos megjegyezte, nem szokványos számára, hogy az olasz együttesben csak heti egyszer kell tétmérkőzést játszania.

“Az elmúlt két meccsen nem annyira találtam magam, de mindenki életében vannak hullámvölgyek. Ami furcsa, hogy a Sopronnal heti két találkozónk volt, de itt csak egy, ezért itt nehezebben tudom javítani a korábbi hibát, hiszen egy hetet kell várnom a következő lehetőségre. Itt próbálom az edzést is meccshelyzetnek venni, mindent beleadni. Az is más itt, mint Sopronban, hogy ott elvárt volt a győzelem, ez bennünk is volt, Rómában viszont minden összecsapáson azt érzem, bármi lehet. Mikor idejöttem, azt hittem, az első négybe várhatom a csapatot, most már látom, hogy erre annyira nincs esély, de így is a legjobbat akarjuk kihozni magunkból. A cél, hogy a rájátszásba bejussunk, aztán pedig reméljük a legjobbakat”

– mondta.

Czukor Dalma végezetül elárulta, nagyon szívesen pályára lépne a válogatottal a februári olimpiai selejtezőn, Sopronban.

“Nem sokat beszéltünk mostanság Székely Norberttel. Amikor igen, akkor még nem játszottam sokat Sopronban, akkor ugye azt mondta, követi a pályafutásomat és meglátjuk. Én mindig szurkoltam a válogatottnak, most is így teszek. Igazából egészséges vagyok és jól érzem magam, úgyhogy ha lenne rá alkalom, nagyon szívesen játszanék a válogatottban. Főleg, hogy ilyen nagy tétekről van szó. De azt is megértem, ha a megszokott játékosokkal menne, akik kiharcolták ezt. De nagyon jó érzés lenne a válogatott mezt magamra ölteni hivatalos mérkőzésen”

– fogalmazott a 24 éves, korábbi válogatott kerettag kosárlabdázó.

A Roma Basket a 13 csapatos bajnokságban jelenleg a 9. helyén áll 2 győzelemmel és 6 vereséggel, míg Czukor átlagban 11,25 pontot dobott.

Kapcsolódó cikkek