fotó: pixabay.com

Ebben bízik a Pick Szeged vezetőedzője

Ebben bízik a Pick Szeged vezetőedzője

Juan Carlos Pastor vezetőedző azt reméli, hogy a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata minden hazai csoportmérkőzését megnyeri a Bajnokok Ligájában.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján a spanyol szakember leszögezte, hogy az NB I-ben a címvédés, a BL-ben pedig az előrelépés a céljuk. A szegediek történetük során idén védték meg először bajnoki elsőségüket, a BL négyes döntőjébe viszont még soha nem tudtak bekerülni. A felkészülési időszak első napján Pastor elmondta, kemény munka és sok edzés vár a csapatra, majd hozzátette, nagyon örülne, ha a következő idényben nem lenne olyan sok sérülés és betegség a keretben, mint az elmúlt két szezonban.

“Nagyon jól fel kell készülnünk, mert a BL-ben mi kerültünk az erősebb csoportba, ráadásul a címvédő Barcelona otthonában kezdünk. Egyelőre nem kell azon gondolkodnunk, hányadik helyen fejezzük be a csoportkört, mert meccsről meccsre készülünk. A legjobb teljesítményt a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben kell majd nyújtanunk”

– magyarázta.

A kilenc évvel ezelőtt érkezett vezetőedző – akinek a szerződése még egy plusz egy évre szól – kijelentette, nagyon nagy előny lenne, ha hazai pályán minden BL-csoportmeccsüket megnyernék, és idegenből is hoznának pontokat. A bajnokságot 2018 óta háromszor, a Magyar Kupát egyszer megnyerő Pick Szeged cégvezetője, Kiss Bence rávilágított, hogy ez lesz az első olyan idényük, melyet új otthonukban, a Pick Arénában kezdenek, hiszen tavaly decemberben vehették birtokba a csarnokot. Mint mondta, a csapat és a szurkolók is belakták már az új otthont.

Elárulta, hogy hétfőn felmérésekkel és tesztekkel kezdődött a felkészülési időszak, a hétvégén pedig Szlovéniába utaznak magaslati edzőtáborba.

Az edzőmérkőzések sorát hazai környezetben a Balatonfüred és a Gyöngyös ellen kezdik, utána a romániai Nagyszentmiklóson vesznek részt egy tornán, végül Németországban Bundesliga-csapatokkal találkoznak. A cégvezető közölte, hogy Luka Stepancic idén nyáron újabb Achilles-ín-tisztító műtéten esett át, jelenleg a rehabilitációját végzi.

“Elég speciális sérülése van, több szakember próbálta már kezelni a világ több pontján, de eddig nem sikerült végérvényesen elmulasztani. Reméljük, minél hamarabb be tud kapcsolódni a labdás edzésekbe, van rá esély, hogy ősszel a pályán láthatjuk”

– nyilatkozta a horvát jobbátlövőről.

Stepancic 2019 nyarán érkezett Szegedre – a szerződése még két évre szól -, de a sérülése miatt nagyon kevés mérkőzésen tudott pályára lépni. Marko Krivokapic másodedző elmondta, az eddigieknél is jobb játékot vár a csapattól, mert csak egy érkező – Szita Zoltán – és egy távozó – Nik Henigman – volt idén nyáron, tehát alig változott a játékoskeret.

Bánhidi Bence csapatkapitány közölte, a nyári szünetben is sokat dolgozott azért, hogy tökéletes állapotban térhessen vissza a felkészülés elejére.

A válogatott beálló makacs deréksérülése miatt március eleje óta csak a bajnoki döntő két mérkőzésén lépett pályára. A Bajnokok Ligája-szereplés kapcsán megjegyezte, ha a csoportkörben jól szerepelnek, az egyenes kiesés szakaszban könnyebb ellenfelet kaphatnak.

Szita Zoltán úgy fogalmazott, nagyon motiváló, hogy egy bajnokcsapathoz jött, és olyan szintű csapatok ellen kézilabdázhat a BL-ben, mint például a Barcelona.

“Azért jöttem, hogy tanuljak, fejlődjek, és minél több trófeát nyerjünk. Bízom benne, hogy képes leszek megugrani ezt a szintet”

– nyilatkozta.

Kapcsolódó cikkek