Negyeddöntősök a férfiak Konstancában

Negyeddöntősök a férfiak Konstancában

Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi válogatott szombaton a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.
A romániai tengerparton zajló kétnapos tornán Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese a bolgárok 17-5-ös legyőzése után a csehekkel találkozott a D csoportban.

Az Ivosev Tamás, Keller Iván, Demeter Attila, Kelemen Balázs összeállítású csapat bő két perc elteltével 6-1-es hátrányban volt, majd a meccs derekán négy pont volt a különbség (5-9). A magyarok főként a hatalmas termetű Ivosev révén – akit a helyi műsorközlő a torna egyik sztárjának nevezett – sorozatban 10 pontot szereztek, és 15-9-nél már a csehek futottak az eredmény után. A 16-12-ről induló utolsó percben az ellenfél már csak egy pontot tudott faragni a hátrányán (17-14), így Ivosevék a második mérkőzésüket is megnyerték, és a szintén két sikerrel álló dánokkal együtt bejutottak a negyeddöntőbe.

A válogatott vasárnap 10.20 órakor a dánokkal csap össze az utolsó csoportmeccsen, ezen dől majd el, hogy az első vagy második helyről kerül a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben a négy csoportgyőztes és -második vesz részt, majd az elődöntő két győztese szerez kvótát az Eb-re. Az Európa-bajnokság szeptember 9. és 11. között lesz Grazban.

Kapcsolódó cikkek