Görög edző a DEAC kispadján

Görög edző a DEAC kispadján

Öt nappal a szerb Milenko Topic távozása után a görög Jorgosz Vovorasz személyében megtalálta új vezetőedzőjét a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata.

A klub honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a 44 éves szakember legutóbb a Panathinaikosz trénere volt. Vovorasz már 2012 és 2014 között a Panathinaikosz szakmai stábjában dolgozott, majd egy évvel később az orosz Kazanyhoz került. 2016-ban visszatért a Panathinaikoszhoz, öt éven keresztül tevékenykedett segédedzőként, tavaly a nagy múltú klub kinevezte vezetőedzőjévé, de januárban szerződést bontottak a felek.

“Jorgosz Vovorasz temperamentumának köszönhetően maximálisan alkalmas arra, hogy felrázza a csapatot, kellően tapasztalt, és az edzői filozófiája is illeszkedik az elképzeléseinkbe”

– mondta Becsky István szakosztályvezető.

“Bízom benne, hogy a válogatott szünet alatt a csapat képes lesz visszatalálni a megfelelő útra, és tovább küzdhetünk majd az eredetileg kitűzött dobogós helyekért.”

A görög szakember a szezon végéig kötelezte el magát a DEAC-hoz, amely tíz forduló után ötvenszázalékos mérleggel ötödik az NB I tabelláján.

Kapcsolódó cikkek