Konstancában küzd a részvételért a férfi és női válogatott

Konstancában küzd a részvételért a férfi és női válogatott

A romániai tengerparton sorra kerülő kétnapos 3x3-as kosárlabda Eb-selejtező tornán némileg átalakult magyar kosárlabda csapatok lépnek pályára azokhoz képest, amelyek tavaly a debreceni pótselejtezőn kis híján kivívták az olimpiai szereplés jogát.

A romániai tengerparton sorra kerülő kétnapos tornán némileg átalakult magyar csapatok lépnek pályára azokhoz képest, amelyek tavaly a debreceni pótselejtezőn kis híján kivívták az olimpiai szereplés jogát. A Csirke Ferenc szövetségi kapitány irányításával pályára lépő férfi együttesben Ivosev Tamás, Keller Iván és Demeter Attila már évek óta alapember, új név lesz ugyanakkor Kelemen Balázs. A gárda a D csoportban szombaton Bulgáriával és Csehországgal, majd vasárnap Dániával találkozik.

A négy csoportgyőztes és -második kerül a negyeddöntőbe, majd az elődöntő két győztese szerez kvótát az Eb-re. (A döntőt nem játsszák le.)

A nőknél az idén Károlyi Andreát Földi Attila váltotta a szakvezetői poszton, aki Böröndy Vivient, Hegedűs Jankát, Kányási Veronikát és Papp Diát hívta be, közülük csak utóbbi volt ott egy éve az olimpiai kvalifikációs viadalon. A megújult válogatott Konstancában a C jelű trióban a britekkel és a dánokkal csap össze. A nőknél a rájátszás végén az elődöntő győztesei, valamint a jobbik vesztes jut ki a kontinenstornára.

Az Európa-bajnokságra szeptember 9. és 11. között kerül sor Grazban.

Kapcsolódó cikkek