Átalakult magyar válogatott utazik Párizsba

Ilyen kerettel utazik a magyar női kosárlabda-válogatott a péntektől vasárnapig Párizsban sorra kerülő 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságra.

“Módosított kerettel készülünk, mivel Goree Cyeshát nem engedte el klubja, Török Ági pedig megsérült”

– mondta az M1 aktuális csatornának szerdán Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

“Köszönet a TF-nek, hogy kisegített bennünket két játékossal, így tudunk rendesen edzeni. Kimondottan magas emberünk ezúttal nem lesz a palánk alatt, ott 5-10 centivel alacsonyabbak leszünk, ezért olyan játékra lesz szükségünk, amelyben mind a négyen kreatívak, és nem arra várnak, hogy majd a belső ember megoldja. Úgy megyünk oda, hogy ‘ide nekünk az oroszlánt is’, aztán majd meglátjuk. Amikor 2016-ban megnyertük az Eb-t, akkor sem voltunk magasabbak.”

A Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Bach Boglárka összeállítású csapat pénteken a C csoportban előbb 19.20 órakor Belgiummal, majd 21.10-kor az olimpián is szerepelt Romániával csap össze. A trióból az első két együttes jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe.

“Nem megoldhatatlan a csoportunk, persze a mostani szerkezetünk átírhat mindent. A 3×3 sokszor nüanszokon múlik, nem lehet biztosra venni, hogy egy ellenfelet megverünk-e vagy nem. Ezzel együtt bennünk van a továbbjutás”

– tette hozzá a szakvezető.

A nemzeti együttes június elején, a debreceni pótselejtezőben épphogy lemaradt a tokiói olimpiáról, majd néhány héttel később sikerrel selejtezett Romániában a franciaországi Eb-re. Utóbbi tornán az Amerikába hazautazott Goree Cyeshát a győri Török Ágnes pótolta. A honosított Goree a párizsi Eb-n sem szerepel majd, mivel Euroliga-selejtezőre készül klubcsapatával, a Szekszárddal. Török Ágnes pedig könyöksérülés miatt nem áll a válogatott rendelkezésére az Eiffel-torony mellett sorra kerülő Eb-n.

A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.

Kapcsolódó cikkek