forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: 13 317 menekült érkezett Ukrajnából csütörtökön

Orosz-ukrán háború: 13 317 menekült érkezett Ukrajnából csütörtökön

Az ukrán-magyar határon 7066 ember lépett be csütörtökön Magyarországra, a román-magyaron belépők közül 6251-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

A beléptetettek közül a rendőrség 295 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

“Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért”

– írták.

Vonattal 34 ember – köztük 17 gyerek – menekült Budapestre a háború borzalmai elől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrség munkatársaival, a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel és a budapesti polgárőrökkel együtt segítenek a menekülteken. Emellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek