rendőrök segítenek az orosz-ukrán háború elől menekülőknek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. március 11-én, fotó: police.hu

Orosz-ukrán háború: ennyi menekültnek segítettek január 17-én

Orosz-ukrán háború: ennyi menekültnek segítettek január 17-én

Az ukrán-magyar határon 4587-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyaron belépők közül pedig 5178-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a médiát.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 162 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Az orosz-ukrán háború elől vonattal 20 ember – köztük 4 gyermek – érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek