túsz (illusztráció), forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: 12 000-nél többen érkeztek Ukrajnából pénteken

Orosz-ukrán háború: 12 000-nél többen érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határon 6589-en léptek be pénteken Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 5738-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 241 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 85-en – köztük 36 gyermek – érkeztek Budapestre az ukrajnai háborúból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot a rendőrök az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Kapcsolódó cikkek