illusztráció, forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: szombat is folyamatosan érkeztek a menekültek

Orosz-ukrán háború: szombat is folyamatosan érkeztek a menekültek

A magyar-ukrán határon 6379-en, a magyar-románon pedig 5976-an nyilatkoztak úgy szombaton, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 177 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 35-en, köztük 15 gyermek érkezett Budapestre a háborúból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Emellett a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek