forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek Ukrajnából október 21-én

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek Ukrajnából október 21-én

Az ukrán-magyar határon 6419-en léptek be pénteken Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 5968-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 232 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 177-en  érkeztek Budapestre a háborúból, 68 gyermek van közöttük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatok ellátásában a  Budapesti Polgárőr Szövetség tagjai is segítenek. Emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek