forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: a japánok is segítenek a Magyaroszágra érkező menekülteknek

Orosz-ukrán háború: a japánok is segítenek a Magyaroszágra érkező menekülteknek

A japán kormány tovább támogatja az orosz-ukrán háború érintettjeit Magyarországon az ENSZ migrációs szervezete (IOM) magyarországi képviseletének beszámolója szerint.
A közlemény szerint a japán kormány elkötelezte magát, hogy 926 583 dollárnyi támogatást nyújt a magyarországi szervezet számára.

A támogatás révén “az IOM-nak lehetősége nyílik a válság sújtotta emberek számára az életvédelmi segítségnyújtás megerősítésére Magyarországon” – írták. A projekt célja, hogy

“humanitárius segítséget nyújtson, beleértve az IOM részéről biztosított szállásokat és az alapvető szükségleteket az ukrajnai háború miatt Magyarországra menekült, legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő személyek számára, miközben hozzájárul az önellátást elősegítő környezet kialakításához”.

Ennek része a szállás biztosítása, az élelmiszer- és higiéniai cikkek beszerzése és szétosztása, élelmezési program, valamint a gyermekvédelem biztosítása a gyermekgondozási létesítmények fejlesztésén keresztül. A közlemény szerint “eddig több mint 2,4 millió ukrán és harmadik országbeli állampolgár érkezett Magyarországra a magyar-ukrán határon keresztül és 34 248 ember kért menedékes státuszt Magyarországon”.

Kapcsolódó cikkek