illusztráció, forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek Ukrajnából október 25-én

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek Ukrajnából október 25-én

Az ukrán-magyar határon 4791-en léptek be kedden Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 4471-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 149 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 10 ember, köztük 5 gyermek, érkezett Budapestre háborús területről.

A BRFK a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban a Budapesti Polgárőr Szövetség polgárőrei is segítenek. A budapesti rendőrök egyébként a háború kitörése és az első menekültek érkezése óta folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, de a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek