illusztráció, forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek november 3-án

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek november 3-án

Az ukrán-magyar határon 5827-en léptek be csütörtökön Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 5277-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 191 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 61 ember – köztük 23 gyermek – érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban segítenek nekik a Budapesti Polgárőr Szövetség tagjai is, de rajtuk ki a rendőrök tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek