illusztráció, forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: mostantól ide kell mennie a menekülteknek

Orosz-ukrán háború: mostantól ide kell mennie a menekülteknek

Az orosz-ukrán háború elől menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmüket - az eddigiektől eltérően - a XI. kerületben a Budafoki út 60. szám alatti "A" épület menekültügyi ügyfélszolgálati irodájában tudják benyújtani nyitvatartási időben. Ezt közölte az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) pénteken a médiát.

Az OIF közleménye szerint a X. kerületi Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálaton az ügyintézés megszűnt. A Budafoki úton a kérelmeket hétfőtől csütörtökig 8-tól 14 óráig, pénteken 8-tól 11.30-ig lehet benyújtani. Felhívták a figyelmet, a menedékes eljárással kapcsolatos aktuális tájékoztatók, valamint a kérelem benyújtásához szükséges adatlap továbbra is megtalálható az OIF honlapján ukrán, angol és magyar nyelven. A menedékes státusz iránti kérelem benyújtására személyesen van lehetőség az OIF ügyfélszolgálatain, azonban a kérelmezők adataikat előzetesen bármikor feltölthetik a “Menedekes” applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Ezen túlmenően továbbra is lehetőség van a kormányablakoknál is a menedékes elismerés iránti kérelem benyújtására – írták.

Az OIF az orosz-ukrán háború kitörése óta – október 21. reggel 6 órai adatok alapján – eddig 31 290 menedékes státusz iránti kérelmet regisztrált.

A kérelmek elbírálása folyamatos, eddig 27 921 ember esetében született elismerő döntés – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek