túsz (illusztráció), forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek hazánkba pénteken

Orosz-ukrán háború: ennyien érkeztek hazánkba pénteken

Az ukrán-magyar határon 7276-an léptek be pénteken Magyarországra, a román-magyaron belépők közül 4989-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 254 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal 181 ember, köztük 59 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háborúból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek