forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: ennyi menekült érkezett szombaton

Orosz-ukrán háború: ennyi menekült érkezett szombaton

Az ukrán-magyar határon 7234 fő lépett be szombaton Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 8865 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 364 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján azt közölte, hogy szombaton 92 ember, köztük 28 gyermek érkezett vonattal a fővárosba.

A BRFK a Készenléti Rendőrséggel és a polgárőrökkel együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek