fotó: pixabay.com

Ezt kéri a polgárőröktől a kormány

Ezt kéri a polgárőröktől a kormány

Arra kéri a kormány a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést. Ezt közölte a Facebookon vasárnap közzétett videójában Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

A több mint 65 000, munkáját önkéntesen végző polgárőrre mindig számítani lehet, ha baj van: ha meg kell őrizni a települések közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az ország határait – méltatta a polgárőrök munkáját a miniszterelnöki biztos. Mint emlékeztetett, februárban Magyarország kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében. Ehhez a munkához költségtérítést is biztosítottak a szolgálatot végző polgárőröknek.

Nyitrai Zsolt összegzése szerint több mint 11 000 polgárőr vett részt a határ védelmében az elmúlt öt hónapban.

“A kormány most arra kéri a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést”

– fűzte hozzá.

“Ez egy komoly és felelősségteljes feladat, köszönjük a polgárőröknek, hogy a határvédelemben is segítik a rendőrök munkáját, hamarosan a határvadászokkal kiegészülve tehetik majd ezt”

– közölte Nyitrai Zsolt.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a polgárőrség, egyedüli civil szervezetként vesz részt a határvédelemben. Ennek során az elmúlt hónapokban 11 000 polgárőr 110 000 szolgálati órát teljesített, több mint 10 ezer elfogásban működtek közre és 20 esetben embercsempészettel kapcsolatban adtak jelzést a hatóságoknak – számolt be az eddigi eredményekről.

“A fokozott határvédelmi szolgálat a kormány felkérésére szeptember 12-től folytatódik, miután az érintett polgárőrvezetők egyhangúlag csatlakoztak ehhez”

– közölte Túrós András.

Kapcsolódó cikkek