az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segítő rendőr, forrás: police.hu

Húsvétkor is segítenek a menekülteken

Húsvétkor is segítenek a menekülteken

Magyarország területére pénteken az ukrán-magyar határon 7045 ember lépett be, míg a román-magyaron belépők közül 5251-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

“A beléptetettek közül a rendőrség 561 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért”

– tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte a police.hu oldalon, hogy pénteken 768 menekültet, köztük 287 gyermeket fogadtak a fővárosban.

“A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba”

– tették hozzá.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 36 ember, köztük 25 gyerek elhelyezését és szállítását a hatóságok oldották meg.

A BRFK a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel Kőbánya felső vasútállomáson és a BOK csarnokban segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást a budapesti polgárőrök is kiveszik a részüket. A rendőrök folyamatos kapcsolatot tartanak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek