fotó: pixabay.com

Egyre többen vannak és egyre agresszívebbek a migránsok, őket kell megállítani

Egyre többen vannak és egyre agresszívebbek a migránsok, őket kell megállítani

Szombaton meghaladta a migránsokkal, illetve az őket segítő embercsempészekkel szemben folytatott rendőri intézkedések száma a tavalyi, egész éves adatokat. Ezt írta a police.hu.

“Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és 2022. július 22. között már 123 851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket (a hatóságok). A 2021. január 1. és december 31. közötti időszakban ez a szám 123 516 volt”

– közölték.

Tudatták, fokozódott a határsértők agresszivitása is.

“A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálnak meg kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal. Feltűntek a déli határon a felfegyverkezett, illegális migránsbandák is, melyek új kihívások elé állítják a magyar határ védőit”

– olvasható a police.hu oldalon.

A magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat, és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben – zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkek