illusztráció, forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: mintegy tizenhétezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Orosz-ukrán háború: mintegy tizenhétezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határon 8165 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 8832-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 324 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 170-en, köztük 59 gyermek érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a budapesti polgárőrökkel együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Emellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek