forrás: pixabay.com

Nyolc előadás a Városmajori Színházi Szemlén

Nyolc előadás a Városmajori Színházi Szemlén

Augusztus 27. és szeptember 10. között rendezik meg a Városmajori Színházi Szemlét, amelynek idei versenyprogramjában hét vidéki és határon túli, valamint egy fővárosi, független előadás kapott helyet.

“A versenyprogram darabjait Peremartoni Krisztina, a színház művészeti tanácsadója választotta ki a kőszínházi kínálat több tucatnyi előadásából”

– olvasható a színház közleményében.

Mint írják, a szemle augusztus 27-én a Budaörsi Latinovits Színház produkciójával, Shakespeare Szentivánéji álom című darabjával indul, a darab Fehér Balázs Benő rendezésében látható. Augusztus 31-én Gogol A revizor című művét Béres Attila rendezésében, a Miskolci Nemzeti Színház előadásában láthatja a budapesti publikum. A Csokonai Vitéz Mihály műve alapján készült előadás, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című abszurd élőszereplős bábjáték a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház közös produkciójaként érkezik a fővárosba. A színdarabot, amely szeptember 2-án látható, sok zenével állította színpadra Tapasztó Ernő.

Helyet kapott a programban két Csehov-mű is. A Sebestyén Aba rendezte Három nővér, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégjátéka szeptember 4-én, a Szolnoki Szigligeti Színház Sirály című előadása, Székely Kriszta rendezése szeptember 10-én látható.

A Yorick Stúdió szintén Sebestyén Aba rendezte produkciója, a Bódi Attila Lázadni veletek akartam című művéből készült előadás is szerepel a programban, ez szeptember 7-én láthatja a közönség. Szeptember 6-án műsorra tűznek egy fővárosi előadást is, Alföldi Róbert és Vári Bertalan Frivol című darabját; a kortárs néptáncprodukció az Átriumból érkezik a Városmajorba. Az idei szemle programján szereplő előadásokat négyfős zsűri díjazza, amelynek tagja Benkő Nóra színművész, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója, Tóth Ildikó színművész, Szinetár Miklós rendező, valamint László Ferenc színikritikus. A zsűri hat kategóriában – legjobb előadás, legjobb rendezés, legjobb női- és férfi szereplő, valamint legjobb női- és férfi mellékszereplő – oszt ki díjakat.

A Városmajori Színházi Szemle különdíjasa az idén 20 esztendős Fidelio 2 millió forint értékű médiacsomagját nyeri el, az elismerést a művészeti portál szakújságírói szavazzák meg.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a közönség is leadhatja voksát a legjobbnak tartott előadásra.

Kapcsolódó cikkek