forrás: piyabay.com

Orosz-ukrán háború: nem szűnő menekültáradaton segítenek a magyarok

Orosz-ukrán háború: nem szűnő menekültáradaton segítenek a magyarok

Az ukrán-magyar határon 6098-an léptek be kedden Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 4177-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 170 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 10 ember, köztük 7 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háborús területekről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a a Budapesti Polgárőr Szövetség tagjaival együtt segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is.

Kapcsolódó cikkek