folyamatosan érkeznek a háború elől menekülők Budapestre, fotó: police.hu

Orosz-ukrán háború: ennyi menekült érkezett vasárnap

Orosz-ukrán háború: ennyi menekült érkezett vasárnap

Az ukrán-magyar határon 7055 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 10 112-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 465 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 545-en érkeztek Budapestre, köztük 170 gyermek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt is. Emellett  az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek