üzlet (illusztráció), forrás: pixabay.com

Orosz-ukrán háború: gyűjtenek a kárpátaljaiaknak

Tartós élelemiszert gyűjtenek a Kárpátalján élőknek és a háború elől oda menekülőknek a szombati Ez az nap! keresztény könnyűzenei rendezvényen. Erről beszélt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke elmondta, a rendezvénynek otthont adó Puskás Aréna négy bejáratánál a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat egy-egy sátra áll majd, ahol az érkezők leadhatják adományaikat.

Az államtitkár hozzátette, az adománygyűjtéssel Magyarország legnagyobb keresztény felekezetközi rendezvénye a béketeremtés mellett a szolidaritás üzenetét is közvetíti.
Soltész Miklós arról beszélt, hogy az öt hónapja kezdődött ukrajnai háború alatt a Karitatív Tanács tagszervezetei rengeteget tettek a menekültekért a Híd Kárpátaljáért program keretében, majd hozzátette, a háborús infláció és a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem csökkent az emberekben a szolidaritás és a segíteni akarás. Győri Tamás, az Ez az a nap! projektvezetőjének tájékoztatása szerint a kora délutántól késő estig tartó rendezvényre több mint negyvenezer embert várnak. Szerte az országból hat különvonattal és több száz busszal érkeznek majd résztvevők.

Elmondta, az először 2000-ben megrendezett program célja, hogy keresztények felekezeti hovatartozástól függetlenül együtt legyenek és közösen vallják meg hitüket.

A zenei program fellépői között szerepel a többi között az első magyar keresztény együttes, a Hermons, Molnár Ferenc Caramel, Mező Misi és Pintér Béla. A nemzetközi fellépők közül megemlítette Michael W. Smith Grammy-díjas előadót és a Bethel Music együttest.

Kapcsolódó cikkek