folyamatosan érkeznek a háború elől menekülők Budapestre, fotó: police.hu

Orosz-ukrán háború: sok menekült érkezett hazánkba augusztus 6-án

Orosz-ukrán háború: sok menekült érkezett hazánkba augusztus 6-án

Az ukrán-magyar határon 6423 ember lépett be szombaton Magyarországra, a román-magyaron belépők közül pedig 9721-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Erről tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a médiát.

A beléptetettek közül a rendőrség 308 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonttal 107 ember – köztük 40 gyermek – érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőr Szövetséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A rendőrök a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival is folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek